Percheziții la interlopii din Târgoviște. Ar fi vizat clanul Ghenosu

de: Cătălina Burghelea
11 05. 2022

Polițiștii români au pus în aplicare, miercuri dimineață, cinci mandate de percheziție domiciliară în Târgoviște, județul Dâmbovița. Vizați de aceste descinderi ale mascaților ar fi membrii clanului Ghenosu, care sunt acuzați de amenințare, distrugere și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Percheziții domiciliare la interlopii din Dâmbovița

În această dimineață, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, fac percheziții domiciliare la interlopii din municipiul Târgoviște. Aceste activități ale oamenilor legii sunt desfășurate în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, amenințare și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, fapte prevăzute de Codul Penal. La acțiune participă și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, și criminaliști.

Peste 40 de acțiuni DIICOT în mai multe județe

Marți, 10 mai, s-au efectuat peste 40 de percheziții ale DIICOT în șapte județe, la persoane bănuite de proxenetism. Forțele speciale au descins în Constanța, Buzău, Galați, Prahova, Tulcea, Călărași și Bacău. Mascații i-au căutat pe românii certați cu legea, despre care există suspiciuni că racolau tinere pentru prostituție.

Astfel, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța – Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au făcut cercetări într-un dosar penal de proxenetism. S-au aplicat 43 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Constanţa, Buzău, Galaţi, Prahova, Tulcea, Călăraşi şi Bacău.

Descinderi s-au făcut în 36 de locații din Constanța, Buzău, Galați, Prahova, Tulcea, Călărași și Bacău, la infractori bănuiți de proxenetism. Acțiunile au beneficiat de intervenția mascaților Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța și al polițiștilor inspectoratelor de poliție județene mai sus menționate.

O mare grupare de traficanți de droguri a fost anihilată

Săptămâna trecută, procurorii DIICOT, împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul D.C.C.O. – Serviciul Antidrog, au efectuat 16 percheziții domiciliare pe raza județelor Arad, Bihor și Vâlcea. Operațiunea mascaților a vizat destructurarea unei importante grupări infracționale organizate, specializată în distribuirea de droguri de risc și de mare risc (canabis, cocaină și ecstasy. Substanțele interzise erau vândute doar unor persoane de încredere, pentru a asigura caracterul conspirat al tranzacțiilor.

În perioada 30 martie – 7 aprilie 2022, traficanții de droguri au comercializat aproximativ 200 de grame de cocaină și peste 5000 de pastile de MDMA (ecstasy). În urma descinderilor au fost găsite și arme albe. La audieri au fost aduși șapte suspecți, despre care există bănuiala că sunt implicați în desfășurarea activităților infracționale.